Vägra hopplöshet!

En halv vecka vardag har gått sedan valet till Europaparlamentet och känslan av frustration och hopplöshet har kanske börjat lägga sig till rätta, snarare än att virvla omkring i kroppen. Någon vecka till och vi kanske inte ens tänker på att ett stort antal personer som vill sortera upp människor i grupper de inte själva får välja tar plats i det forum som de kommande fem åren ska besluta om Europas framtid.

 

Det kan kännas som att allt det där händer långt borta från vår egen verklighet, men att rasism, nazism och fascism tar plats i EU:s högsta beslutande organ kommer att påverka oss alla. Direkt eller genom människor vi ser varje dag, människor vi känner och älskar.

 

I stället för att låta den grå vardagssmeten lägga sig över oss är det nu vi ska ta vårt antirasistiska engagemang till nästa nivå. Agera på den ilska som resultatet i EU-valet väckt, i stället för att låta hopplösheten vinna.

 

För dig som är scout född mellan 1996 och 2000 erbjuder Värsta dialoghelgen en möjlighet att lära dig mer om normer och fördomar och att utveckla ditt antirasistiska samhällsengagemang. Kom och häng med scouter från hela landet som också brinner för samhällsförändring och alla människors lika värde! Läs mer om Värsta dialoghelgen här.

 

Tänker du att Värsta dialoghelgen verkar vara en kul och spännande grej, men är för gammal? Sök uppdraget som ledare för dialoghelgen! Mer info om uppdraget hittar du här.

 

Värsta dialoghelgen ska funka som en källa till kunskap, inspiration och gemenskap för den som är intresserad av antirasism och jämlikhet.

 

 

/Ulrica, projektledare Värsta fördomen

Det här inlägget postades i Okategoriserade av ulricalysen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>