Klart att du också vill vara med!

Är samhällsengagemang något som bara scouter i länder med krig, fattigdom eller naturkatastrofer behöver bry sig om?

 

Det finns de som tänker att det alltid finns någon annan som har det värre. Oftast är det sant, men det betyder inte att det som känns jobbigt för alla de som inte har det värst inte räknas. Det betyder inte heller att det bara är de riktigt, riktigt hemska problemen som behöver lösas.

 

I Sverige i dag finns det mängder med människor som känner att de inte kan vara sig själva, som har svårt att få jobb eller bostad, som inte kan visa sin kärlek öppet eller som inte kan ta sig fram överallt. Bara för att andra har fördomar om hur de här personerna är, vad de kan och hur de beter sig bara för att de ser ut, heter eller kanske pratar på ett visst sätt.

 

För den som passar in i de flesta sammanhang märks det kanske inte så mycket att det finns saker i det svenska samhället som kan bli bättre. Och där Scouterna kan spela en viktig roll. Vårt lokala samhällsengagemang kan vara att uppmärksamma och arbeta mot normer och fördomar som gör att alla inte har samma möjligheter.

 

I Värsta fördomen arbetar Scouterna med att sprida kunskap till unga om normer, fördomar och värderingar kopplade till rasism. Vi tror att ökad kunskap om vad normer är och hur de funkar bidrar till ett öppnare samhälle där fler får plats på sina egna villkor. Både nu och i framtiden.

 

Därför bjuder Värsta fördomen i augusti in dig som är scout född mellan 1996 och 2000 till Värsta dialoghelgen – en utbildning om normer, makt och privilegier. Där får du lära dig mer om vad normer är och hur de funkar, var du finns i förhållande till normerna runtomkring dig, och slutligen vad vi, var och en för sig och alla tillsammans, kan göra för att förändra.

 

Låter det spännande, intressant, kul, viktigt? Läs mer här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av ulricalysen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>