Jag vill bli dialogledare!

Är du värsta dialogledaren? Led workshops om normer och fördomar!

 

Brinner du för antirasism, normkritik eller mänskliga rättigheter? Bli dialogledare och dela med dig av ditt engagemang!

Scouternas projekt Värsta fördomen arbetar med att utmana fördomar och att öka ungas kunskap om normer och rasism. Som dialogledare lotsar du deltagarna i våra dialogträffar genom övningar och diskussioner som ska väcka tankar kring vad normer är och hur de påverkar oss själva och andra i vardagen. För att bli dialogledare genomgår du en utbildning där du får lära dig om antirasistisk teori, normkritik och Värsta fördomens metod tillsammans med engagerade från projektets fyra organisationer och andra antirasister.

Efter utbildningen kommer du att tillsammans med en dialogledarkollega leda dialogträffar hos scoutkårer och i andra ungdomsgrupper på vardagkvällar och helger.

Värsta fördomen drivs av Scouterna tillsammans med Stiftelsen Expo, Röda Korsets Ungdomsförbund och Ungdom Mot Rasism. Projektet bekostas av PostkodLotteriet.

Vi söker dig som:

– Delar projektets värdegrund och som vill arbeta aktivt för ökad mångfald och alla människors lika värde.

– Har en positiv syn på ungas erfarenhet och kunskap.

– Tycker att det är kul och viktigt med dialog.

– Är ansvarsfull.

– Kan engagera dig i Värsta fördomen och genomföra dialogträffar under minst ett halvår.

– Är ungefär mellan 16 och 25 år.

Vi ser positivt på att du har erfarenhet av rasism, men det är inget krav.

Intresseanmälan:

Nästa dialogledarutbildning hålls i Stockholm 6-7 december. Anmäl ditt intresse här senast 16 november. Har du frågor? Hör av dig till ulrica.lysen@scouterna.se.

Värsta fördomen står för alla kostnader för utbildningen och för resor dit och hem.