Att göra skillnad genom dialog

Att möta unga är det viktigaste vi gör i Värsta fördomen. Projektets syfte och idé är att sprida kunskap om normer, fördomar och värderingar, hur de hänger ihop och ibland leder till orättvisor. Vi tror att det bästa sättet att sprida den kunskapen är genom personliga möten och i dialog, vi tror att de djupa, bestående insikterna kommer genom att människor själva får tänka och känna.

Det mesta mötandet står Värsta fördomens dialogledare för. Dialogledarna är ideella workshopledare som utbildats i Värsta fördomens metod. De åker ut till de scoutkårer som vill att vi kommer och håller dialogträffar tillsammans med deras scouter mellan 12 och 18 år.

Värsta fördomen vill att fler ska börja fundera över sin egen påverkan, vilka negativa normer som finns och hur de själva kan göra något för att förändra situationen för dem som drabbas av snäva normer. En utmaning för dialogledarna är att lotsa deltagarna genom övningarna och diskussionerna på ett sätt som gör normer begripligt och vardagligt. Meningen är att deltagarna ska lära sig att se normer som finns både finns inom Scouterna, i kåren eller patrullen, och i samhället i stort. Dialogträffarna går ut på att deltagarna ska våga utmana sina egna föreställningar och normer.

Jag tror förståelsen är viktigt för att en själv aktivt ska kunna arbeta för förändring. Värsta fördomen ger verktyg för att en på individnivå och i grupp ska kunna arbeta för en mer inkluderande organisation, säger Liza som är dialogledare i Malmö om varför Värsta fördomen är viktigt.

En del av dialogträffarna består av att låta deltagarna släppa loss sin fantasi och komma med förslag på vad just de kan göra, ensamma eller i patrullen. Om många gör något litet blir förändringen stor, även om det inte syns just där en själv håller på med att bryta och förändra normer. Dialogträffarna ger på så sätt både dialogledarna och deltagarna en möjlighet till att utvecklas genom lokalt och globalt samhällsengagemang, genom att visa upp ett antirasistiskt engagemang och peppa till detsamma.

Eftersom Värsta fördomen arbetar med dialog är det inte bara deltagarna som lär sig något nytt. Även om dialogledarna gör samma övningar varje gång de träffar en ny grupp, så är alla deltagare och grupper unika. Olika saker är viktiga för dem, och det påverkar samtalen som kan hamna var som helst mellan olika grupperingar i skolan till varför ett bostadsområde kallas något som anspelar på etnicitet. Att varje möte är något nytt, något eget gör att dialogledarna hela tiden utmanas i sin egen förståelse av sin omgivning. Att leda dialogledare kan vara väldigt kreativt och ge många idéer som boostar ens eget engagemang.

I normkritiska samtal kopplat till vardagen här och nu, lär vi varandra mycket om livet och samhället. Har en väl börjat tänka dessa tankar och satt hjulet i rörelse, är det förhoppningsvis kunskap som slutligen kan nå ut till alla, säger Ulrika som är dialogledare i Stockholm och Uppsala om varför hon är engagerad i Värsta fördomen.

Det löper som en röd tråd genom scoutlagen och scoutmetoden att vi ska vara snälla, ta hand om oss själva och varandra. Normer om hur människor bör vara eller bete sig gör ofta att de som inte känner igen sig i det förväntade hamnar utanför. Värsta fördomen visar en dimension av att vara scout som många kanske inte tänkt på tidigare, att det sätt vi tänker och gör saker på kanske oavsiktligt leder till något som inte blir så bra för någon annan. När vi ser normer är det lättare att också se vad de gör, och att bryta mot dem.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade av antonlandehag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>