Är du värsta dialoghelgsledaren?

2014-04-26 17.20.14

Att vara scout handlar om att vara en sjyst kompis och att stå upp för varandra. I Värsta fördomen arbetar Scouterna med att sprida kunskap till unga om normer, fördomar och värderingar kopplade till rasism. Vi tror att ökad kunskap om vad normer är och hur de funkar bidrar till ett öppnare samhälle där fler får plats på sina egna villkor. Både nu och i framtiden.

 

Vill du hjälpa oss i arbetet med att förändra negativa normer och fördomar? Är du rätt person för att leda unga till ”aha”, ”oho” och ”haha” i övningar och samtal? Kan du peppa en känsla av förändringsmöjlighet? Då är du kanske värsta dialoghelgsledaren!

 

Just nu söker vi ledare till Värsta dialoghelgen – en utbildning om normer, makt och privilegier. I Värsta dialoghelgen börjar vi i det stora – vad är normer och hur funkar de?, för att sedan ta ner perspektiven till oss själva – hur förhåller jag mig till normer runtomkring mig? Till sist ställer vi frågan ”vad kan vi göra för att förändra?”.

 

Som ledare för Värsta dialoghelgen bidrar du med ditt engagemang, dina erfarenheter och kunskaper samtidigt som du utvecklas som ledare och lär dig mer om normer, makt och privilegier med mera genom utbildning och i dialog med deltagarna och de andra ledarna.

 

Låter det spännande, intressant, kul, viktigt? Läs mer här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade av ulricalysen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>